Acasa

Published: Wednesday, 03 February 2016

MISIUNEA ŞCOLII

TE INFORMEZI- TE FORMEZI - TE LUMINEZI

EŞTI OM

Aflată într-o comună cu peste 9000 de locuitori şi la mică distanţă de municipiul Braşov, Şcoala Gimnazială Prejmer beneficiază de premise favorabile pentru o dezvoltare deosebită.

Urmărind misiunea, sintetizată prin motto-ul ''Te informezi, te formezi, te luminezi - Eşti Om'' instituţia îşi propune să realizeze parteneriate cu părinţii şi mediul local de afaceri în vederea optimizării procesului instructiv-educativ şi pregătirii elevilor pentru o societate dinamică şi competitivă.

Managementul şcolii este asigurat de către

Prof. MIRCEA SORIN MIRCEA-director

Prof. POPESCU RADU AURELIAN-director adjunct

Comuna Prejmer, situată la o distanţă de 15 km de municipiul Braşov este o aşezare cu un potenţial de dezvoltare deosebit, dat atât de numărul mare de locuitori( aproximativ 9000) cât şi de resursele turistice.

Fiind o localitate cu specific german, prima formă de învăţământ a fost în limba germană şi datează din perioada anilor 1456-1458.

Învăţământul în limba română are tradiţie, prima clădire ,cu două încăperi şi o locuinţă pentru învăţător, special amenajată în acest scop datând din anii 1804/1805.

În anul 1880 învăţătorul Gheorghe Ludu a construit cu sprijinul locuitorilor comunei, o şcoală mai mare , cu trei săli de clasă, cancelarie, bibliotecă şi locuinţă pentru învăţătorul director, în care s-au desfăşurat cursuri până în 1939.

Una din clădirile în care ne desfăşurăm activitatea a fost construită în anul 1940 de către statul român.